Bio-laminaat

Bio-laminaat bestaat uit organische vezels die onderling verlijmd zijn met een organische lijm. De bio-laminaat laag is tot 3 mm dik en is geschikt voor binnentoepassing in droge ruimtes.

Er zijn diverse biolaminaten verkrijgbaar met elk hun eigen samenstelling en uiterlijk. Er zijn biolaminaten die verlijmd zijn op een compositie van papier en houtvezel verlijmd met zet-meellijm. Of ze zijn verlijmd op een HPL drager.

Verwerking

Het biolaminaat wordt geplakt op plaatmateriaal. De bio-laminaten worden vanuit de fabriek geleverd met een dunne laklaag om te beschermen tegen vocht en vuil. Het bio-laminaat kan met diverse lakken worden afgewerkt. Als er gekozen wordt voor ecologisch plaatmateriaal zoals Ecoboard of inlands populieren multiplex dan wordt het een compleet duurzaam product.

Toepassing

De bio-laminaten zijn verkrijgbaar als plaatmateriaal en daarom eenvoudig te verwerken in verticale toepassingen zoals wandbekleding of kastdeuren. Ook de toepassing in horizontale objecten zoals een balie of tafel geeft  een bijzonder origineel en fraai resultaat.

In de kantoorsituatie springt het unieke materiaal er echt uit bij de ontvangstbalie en is het als scheidingsscherm van van werkplekken functioneel en zeer origineel. Het rijke niet-repeterende patroon komt goed tot zijn recht op allerlei vlakken . Een kleine strook of een bepaalde wand met een biolaminaat kan al een enorme blikvanger zijn in een interieur en zo veel meerwaarde bieden.

Welke produkten zijn er?

  • bureaubladen
  • tafelbladen
  • wandpanelen
  • kasten
  • balies