Vergadertafel

Een mooie, goed vorm gegeven vergadertafel is de basis van een representatieve vergaderruimte.

Wij zijn specialist in vergadertafels en hebben diverse mogelijkheden in standaard en maatwerk vergadertafels Wij geven u graag advies.

Vergadertafel: uw visitekaartje

Een representatieve vergaderruimte is het visitekaartje van bedrijf. Door het gebruik van prachtige materialen en een mooie vergadertafel is de eerste goede indruk al gegeven. En het vergadert een stuk prettiger aan een mooi vormgegeven vergadertafel!

Advies voor een vergadertafel op maat

Op basis van de wensen die er zijn en de vergaderruimte kunnen wij de juiste vergadertafel leveren.

Van standaard vergadertafel tot een vergadertafel op maat als pronkstuk in een board room inclusief audio/visuele aansluitingen.

Wij denken mee over de uitvoering en kunnen een vergadertafel op maat leveren die past bij de sfeer die een vergaderruimte moet hebben. Bijvoorbeeld een vergadertafel in hout of met een blad afgewerkt met meubellinoleum.

Van kleine tot grote tafel, een rechthoekige, ronde of ovale vergadertafel, we hebben een standaard of maatwerkoplossing. 

Tips voor het kopen van een vergadertafel

Hoe groot is de vergaderruimte?
Wij adviseren u welke afmeting de vergadertafel zou moeten hebben, rekening houdend met de bewegingsruimte om de tafel heen en beenruimte onder de tafel. Een vergadertafel van het juiste formaat geeft mensen een gevoel van ruimte en voelt prettig aan.

Hoeveel mensen komen maximaal aan de vergadertafel zitten?
Een volgend aspect is hoeveel mensen er maximaal aan de tafel komen te zitten. Als je vaak vergadert met 6 mensen, dan is een tafel voor 6 tot 8 personen voldoende. Heb je vergaderingen met grotere gezelschappen dan is het belangrijk dat alle mensen comfortabel kunnen zitten. En op een goede afstand van elkaar zitten zodat men onderling oogcontact kan maken en kan deelnemen in het gesprek.

Hoogte van de vergadertafel en bijbehorende stoel
De hoogte van de tafel en ook bijbehorende stoel moet goed zijn zodat lange en korte mensen goed aan de tafel kunnen zitten. Op een vergaderstoel zitten waarbij de tafel in verhouding erg hoog staat is erg ongemakkelijk en leidt af waar het echt om gaat, de vergadering. We hebben het allemaal wel eens meegemaakt, je bent de hele tijd met je zitpositie bezig. Daarnaast is het ook vervelend als mensen hun knieën stoten tegen een tafelbalk of tafelpoot dan wel knel zitten met hun benen en het tafelblad.

Een ovale, ronde of rechthoekige vergadertafel?
De vergadertafel is het middelpunt van de ruimte. De vorm speelt een belangrijke rol omdat het bepaalt hoe mensen gaan zitten en wat de afstand is tot degene aan de overkant van de tafel. Een vergadertafel die ovaal is of een ronde vergadertafel levert een andere dimensie op dan een rechthoekige tafel. Als je iedereen een gelijkwaardig gevoel wilt geven, zal de keuze voor een ronde vergadertafel gepast zijn. Voor meer hiërarchische opstelling kan je kiezen voor een rechthoekige vorm of een vergadertafel die zodanig ovaal is zodat een persoon aan het hoofd kan zitten en de rest van de mensen aan de zijkanten zit.

Nodig ons uit voor een vergadering en we bespreken uw wensen!
Neem nu contact met ons op: 0252 – 72 95 73